“Yeşil Gelecek İçin Katmanlı Üretim” Yarışması Büyük İlgi Gördü
“Additive Manufacturing for Green Future” adıyla düzenlenen yarışma, “Address for Future Projesi” kapsamında gerçekleştirildi. Proje, yeşil üretim ve sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda Avrupa genelinde geniş bir kitleye hitap etmeyi amaçladı. Bu kapsamda düzenlenen yarışmada, FDM Teknolojisi için Yenilenebilir Destek Yapısı projesi ile Mustafa Melih Gürer birinci oldu. Eğitici bir içerikle gerçekleştiren bu yarışmanın sonucu oldukça ilginçti; ikinci ödül Meryem İsra Tunç’un “Hydroloom Projesi”ne, üçüncülük ise Mustafa Duhan Adıgüzel’in “OPV Güneş Panellerinin Eklemeli İmalatı” projesine verildi. Ayrıca, Hava Karbonu Yakalama Cihazlarındaki Filtre Bileşenlerinin Toz Yataklı Metal Eklemeli İmalatına Uygun Tasarım ve Analizi Projesi ile Salih Aşkın dördüncü olarak dikkat çekti. Yarışmanın ödül töreninde, kazananlar ödüllerini Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş’tan aldılar.
Uluslararası İş Birliği ile Yenilikçi Eğitim Platformu Kuruldu
“Address for Future Projesi” ile Avrupa Birliği ülkeleri genelinde eklemeli imalat eğitim envanteri hazırlandı ve eklemeli imalat beceri haritaları oluşturuldu. Bu haritalara uygun olarak, başlangıç, orta ve ileri seviyelerde müfredatlar tamamlandı. Bu çalışmalar, öğrenciler ve akademisyenler için açık ve ücretsiz yeni öğrenim kaynaklarının ortaya çıkmasına yol açtı. Ayrıca, iş dünyasında bu üretim yöntemine dair farkındalık artırıldı. Proje sonrası, eklemeli imalat yöntemlerinin kullanımını teşvik etmeye yönelik çabalar devam edecek.
Kullanıcı dostu bir şekilde tasarlanan ücretsiz çevrimiçi platform, 50 saatten fazla video, sunum ve sınav içeriği sunarak katılımcıların bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Dünya çapında bir ilki temsil eden bu platform, katmanlı üretim teknolojilerinin yaygınlaşmasını teşvik etmek amacıyla uzmanlaşma olanakları sağlıyor. Katılımcılar, eğitim içeriğine Address for Future internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak erişebiliyorlar.
Kapanış Konferansı Sektörün Önde Gelen İsimlerini Buluşturdu
Kapanış konferansı, sektördeki önemli isimlerin bir araya gelmesine sahne oldu. Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş, Savunma Sanayii Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal’ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, pek çok uzman ileri imalat teknolojileri, geleceğin meslekleri ve dijital çözümler üzerine önemli paylaşımlarda bulundu. Konuşmacılar arasında Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Bige Tınmazsoy, Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz, TUSAŞ Eklemeli İmalat Departmanı Müdürü Dr. Remzi Ecmel Ece, Enocta Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Hançer ve Avrupa Toz Metalurjisi Kurumu Teknik Müdürü Kenan Boz yer aldı.
Projenin Güçlü Ulusal ve Uluslararası Ortakları
“Address for Future Projesi”, Türkiye ve Avrupa’daki önemli kuruluşlarla iş birliği içerisinde yürütüldü. Bu kapsamda yer alan ortaklar arasında Bursa Valiliği, Gazi Üniversitesi, infoTRON, Madrid Politeknik Üniversitesi, Bolonya Üniversitesi, İspanyol Kaynak ve Birleştirme Teknolojileri Derneği, Avrupa Toz Metalurjisi Derneği ve LOT-CONSULT EOOD gibi değerli kurumlar yer aldı. Proje, Türkiye