1. Haberler
  2. Bursaspor
  3. Yapay Zeka Paneli: Toplumda Dönüşüm Süreci

Yapay Zeka Paneli: Toplumda Dönüşüm Süreci

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) “Dijital Çağın Yeni Paradigması: Yapay Zekâ ile Toplumsal Dönüşüm” konulu bir panel gerçekleştirildi. Bu panelde yapay zekânın toplum üzerindeki etkileri detaylı bir şekilde ele alınırken, yapay zekânın gelecekteki dönüşümü ile eğitime ve özel sektöre olan etkileri de tartışıldı.

Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da yapılan panele; BTÜ Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Genel Sekreter Selim Uzun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Moderatörlüğünü Bursa Vali Yardımcısı Salih Altun’un üstlendiği panelde; Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, BTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin, İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Veysel Bozkurt ve Mercedes Benz Otomotiv Proje Yöneticisi Sena Ay konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde konuşan Prof. Dr. Levent Eraslan, yapay zekânın yaşamın tüm alanlarına nüfuz etmesinin beraberinde getirdiği olumlu ve olumsuz etkileri vurguladı. İş dünyasında yapay zeka ile işbirliği yapmanın önemine dikkat çeken Eraslan, “Toplum yapay zekâyı anlayıp kullanırsa mühendislerimiz iş bulacak. Çünkü istihdam ve iş piyasasında yapay zekâ, belirleyici bir rol oynuyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca, yapay zekânın olumsuz yanlarını da inceleyerek, alışveriş sitelerinin insanları kullanıcı deneyimi yoluyla farkında olmadan alışveriş yapmaya yönlendirdiğini belirtti.

“YAPAY ZEKÂ KENDİNİ KODLAYABİLİR HALE GELECEK”

Diğer bir konuşmacı olan Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin, yapay zekânın makine öğrenmesi ile hayatımızda yer almakta olduğunu, ancak son 2 yıl içerisinde çok farklı boyutlara ulaştığını dile getirdi. “Günümüzde dar yapay zekâdan genel yapay zekâya doğru bir eğilim var. Yapay zekâ, insan zekâsını taklit ederek problemleri çözebiliyor. Ancak şu anki yapay zekâ, verileri insandan alarak bu işlemleri gerçekleştiriyor. Gelecekte ise kendini kodlayabilen ve pek çok konuda insan gibi düşünen bir yapay zekâ beklentisi söz konusu” şeklinde konuştu. Bilgin, bu süreçte en çok tartışılan konuların, yapay zekânın etik ve ahlaki boyutları olduğunu da vurguladı.

ÇALIŞMALARI YAPAY ZEKÂ İLE YAPMAK ÖNEMLİ

Panelde yer alan Prof. Dr. Veysel Bozkurt, yapay zekânın eğitimde hem fırsatlar hem de tehditler taşıdığını belirtti. Bozkurt, “Yapay zekâ, onu kullanabilenler için fırsatlar sunarken, kullanamayanlar için tehditler içermektedir. Eğer gençler bu potansiyelin farkında olurlarsa, önemli adımlar atabilirler” diyerek bu konuda farkındalığın arttırılması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, yapay zekâ ile iş yaparken hangi sınırların aşılmaması gerektiği üzerine de konuştu ve tamamıyla yapay zekâya bağımlı hale gelinirse gelişimin mümkün olmayacağını ifade etti.

SANAYİ ALANINDA YAPAY ZEKÂ UYGULAMALARI

Yüksek Mühendis Sena Ay, sanayi alanında yapay zekâ uygulamalarından bahsederek, “Kurumsal firmalar olarak büyük bir dijital dönüşüm sürecindey

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yapay Zeka Paneli: Toplumda Dönüşüm Süreci
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir