BTÜ Konuşmaları’nın 4. sezon 34. bölüm konuğu Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl oldu. Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleşen etkinliğe; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Sinan Uyanık ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ile akademik ve idari personel, öğrenciler katılım sağladı. Gıyasettin Bingöl, “Kendi Geleceğini Şekillendir: Hayaller, Hedefler ve Azim” başlıklı konuşmasında, eğitim sürecini tamamladıktan sonra kariyerini nasıl inşa ettiğine dair deneyimlerini paylaştı. 1980 yılında Bursa’nın ilk kültür eğitim kitapevini açan Bingöl, “Birçok zorluğun üstesinden gelerek kurduğumuz bu kitapevinin ardından Bursa Kitapçılar Çarşısı’nı hayata geçirdik. 13 farklı kitapcının bulunduğu bu merkez, üniversite öğrencileri arasında popüler bir tercih haline geldi. Bunu takiben kitap toptancılığını, dershaneleri ve kolejleri kurarak sürecimizi devam ettirdik ve bugün Mudanya Üniversitesini kurmuş durumdayız” ifadelerini kullandı.
“Üniversite Kurmak İçin 18 Yıl Kendimi Yetiştirdim”
Bugün BKM’nin 3 bine yakın çalışanıyla günlük 100 binden fazla kitap satışı gerçekleştirdiğini anlatan Gıyasettin Bingöl, okullarının Türkiye’de ilk 250 içinde yer aldığını belirtti. Mudanya Üniversitesinin kuruluş sürecini de paylaşan Bingöl, “Üniversite kurabilmek için 18 yıl boyunca kendimi geliştirdim, dünya genelinde üniversiteleri ziyaret ettim. Tüm bu çabaların sonucunda, 3. yılını geride bırakan Mudanya Üniversitesini kurduk. Bugün bu başarılı üniversite ile Bursa’ya katkıda bulunmanın gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.
“Çok Çalışın, İyi Bir İş İnsanı Olun”
Başarıya giden yolda çile çektiğini fakat hiç pişmanlık duymadığını vurgulayan Gıyasettin Bingöl, öğrencilere “çalışmak” konusunda tavsiyelerde bulundu. Bursa Teknik Üniversitesinin önemli başarılar elde ettiğini ve burada okuyan öğrencilerin bu anlamda şanslı olduklarını ifade eden Bingöl, “BTÜ mezunları, yabancı dil bilen, okuyan, zeki ve dünya ile rekabet edebilen bireyler olmalılar. Çünkü çağın ihtiyaçları bunu gerektiriyor. Bursa’nın şu an 17 milyar dolarlık bir ihracatı var ve üniversiteniz ile sanayi arasında güçlü iş birlikleri mevcut. Bu süreci iyi değerlendirmeli ve başarılı iş insanları haline gelmelisiniz” diye belirtti.
Ticarette Başarının Sırları
Öğrencilere ticarette başarı elde etmenin sırlarını anlatan Gıyasettin Bingöl, “Ailemiz, köylümüz, komşumuz ve ülkemiz çok önemli. Bu değerleri bilmek ve doğru adımlar atmak gerekli. Ticarette güven büyük bir öneme sahiptir. Yolculuğumda hiçbir zaman vefayı, sözünde durmayı ve güveni kaybetmedim. Ticari itibarın en önemli unsuru güven. Bu nedenle işinizi en iyi şekilde yapmalı, sözünüzde durmalı ve özgüvenle hareket etmelisiniz. Kendinize ‘Ben kimim, nereye gidiyorum, başarılı ve insanlara faydalı mıyım?’ gibi sorular sormalısınız. Her zaman aklınızın hakim olduğu, mütevazı bir hayat sürerseniz, başarı size gelecektir” dedi.
BTÜ Öğrencilerine BKM’den İndirim…
Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gıyasettin Bingöl, BTÜ öğrencilerine BKM Kafe ve kitapevlerinde indirim uygulayacaklarını müjdeledi. Program, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’ın Bingöl’e plaket takdimiyle sona erdi ve ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.