Yıldırım Belediyesi Engelsiz Yaşam Okulu’nda yeni eğitim öğretim dönemi kayıtları resmen başladı.
Merkez, farklı yeteneklere hitap eden ve özel gereksinimli bireylerin gelişimini destekleyen 16 branşta eğitim sunmaktadır. Bu branşlar arasında ‘Müzik Akademisi’, ‘El Sanatları’, ‘Halı Dokuma’ ve ‘Engelsiz Mutfak’ gibi çeşitli seçenekler yer alıyor. Öğrenciler, aşçı çırağından halk oyunlarına, tiyatrodan ahşap boyamaya, keçeden ebru yapımına, halı ve kilim dokumadan piyanoya kadar geniş bir yelpazede eğitim alma fırsatına sahip.
Eldeki eğitim programları, özel gereksinimli ve dezavantajlı bireylerin sosyal, psikolojik ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla tasarlandı. Bu sayede, öğrencilerin güçlü oldukları alanlar keşfediliyor ve yetenek sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olunuyor.
Yıldırım’daki özel bireyler, ilgi alanlarına göre yönlendiriliyor; bazıları güzel sanatlar lisesine, ortaokulda veya konservatuvarlara yerleşiyor. Ayrıca, belirli bir aşamaya gelen ve çalışabilir durumda olan öğrencilere destekli istihdam projeleri ile iş olanağı sağlanıyor.
2019 yılından bu yana toplamda 10 bin 54 öğrencinin hayatına dokunan Engelsiz Yaşam Okulu, geçtiğimiz yıl engelsiz mutfak eğitimine katılan iki özel bireyi istihdama kazandırdı. Ayrıca, dört öğrenci güzel sanatlar lisesini kazanarak daha ileri bir eğitim yolculuğuna adım attı.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, göreve geldikleri günden bu yana gönül belediyeciliği ilkesini ön planda tutarak, insan hayatının her alanına hizmet götürmeyi amaçladıklarını vurguladı. Yılmaz, “Özel durumu bulunan kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak ve onları sosyal yaşamın içinde tutmak için ‘Engelsiz Yaşam Okulu’nda 16 farklı branşta eğitim veriyoruz. Bu derslerle özel bireylerimizin eğitimine, sosyalleşmelerine ve keyifli vakit geçirmelerine olanak tanıyoruz. Geçtiğimiz yıl 811’i özel gereksinimli olmak üzere bin 446 bireye eğitim verdik. Bu yılda gönüllere dokunmaya devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.