Bingöl’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen “CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı”, vatandaşların ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak ve iletişimi güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Bu toplantı, CİMER faaliyetlerinin hizmet sunum kalitesini artırma, vatandaş memnuniyetini yükseltme ve kamu kurumları arasında daha etkin bir işbirliği sağlama hedefini taşıdı. Bingöl Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen bu eğitim ve bilgilendirme toplantısı, Vali Ahmet Hamdi Usta, İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ersoy, eğitim uzmanları, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli amirler ve personel ile birlikte toplam 271 CİMER personelinin katılımıyla Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantının açılışında konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta, CİMER sisteminin önemi ve işlevi hakkında bilgi verdi. CİMER’in, vatandaşların taleplerini, önerilerini ve şikayetlerini çeşitli yollarla iletebildiği bir platform olduğunu belirten Usta, “CİMER üzerinden yapılan başvurularda sorunların hızlıca işleme alındığını ve değerlendirildiğini gözlemliyoruz.” dedi. Ayrıca, bu sistemin devlet ile vatandaş arasında güçlü bir iletişim köprüsü kurduğunu ifade etti. Vali Usta, Bingöl Valiliği olarak bu sistemin daha etkin kullanılabilmesi için bu eğitim programının düzenlendiğini ve il genelindeki CİMER kullanıcılarının bilgilerinin güncelleneceğini belirtti. 2024 yılı içinde CİMER’e yapılan başvurular hakkında da bilgi vererek, bilgilendirme kanunu kapsamında 537 ve dilekçe kanunu kapsamında ise 5 bin 97 olmak üzere toplam 5 bin 634 başvuru alındığını aktardı. İlimizdeki toplam cevap onaycı ve kullanıcı sayısının ise 271 olduğunu vurguladı.
Durmuş Ersoy, CİMER’in yalnızca bir şikayet mekanizması olarak algılanmasını istemediklerini dile getirdi. Vatandaşların, sadece sorunlarını ifade etmek için CİMER’e başvurmalarını arzu etmediklerini belirten Ersoy, “Katılımcı bir yönetim anlayışının CİMER aracılığıyla kamuya hakim olmasını istiyoruz.” dedi. Ayrıca, vatandaşların önerileriyle birlikte özellikle sokak hayvanları gibi konularda görüşlerini merak ettiklerini ifade etti. Kamuoyu araştırmaları ve anketler yaparken, CİMER’in çalışma metodunun ise her bireyin kendi ayaklarıyla gelip görüş bildirmesi olduğunu belirtti. Durmuş Ersoy, bu süreçte toplanan verilerin büyük bir kısmının şikayetlere dayansa da, her türlü görüşün kendileri için önemli olduğunu vurguladı.
CİMER eğitim ve bilgilendirme toplantısının amacı, vatandaşların sistemi daha etkin kullanabilmesini sağlamak ve onlara CİMER üzerinden sorunlarını daha etkili bir şekilde iletebilmeleri için gerekli bilgi ve donanımı kazandırmaktır. Ayrıca, bu süreçte vatandaş ve devleti daha da yakınlaştırmak, onların sesini daha iyi duyurmak hedeflenmektedir. Böylece CİMER, toplumun ihtiyaçlarını daha iyi değerlendiren ve vatandaş memnuniyetini artıran bir platform haline gelecektir.