1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. BTSO’dan Kimya Sektörüne Stratejik Destek!

BTSO’dan Kimya Sektörüne Stratejik Destek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen ‘Bursa Kimya Sektörü Strateji Raporu’ istişare toplantısı, Uludağ’daki Bursa Business School’da, iş dünyasının önemli temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu toplantıda, BTSO meclis ve komite üyeleri, üniversiteler, yerel yönetimler, kamu kurumları, akademik odalar ve sivil toplum kuruluşlarından birçok kişi bir araya gelerek sektörün geleceği hakkında önemli bilgiler paylaştı.

“Sektörün ihracatı için projeler üretiyoruz”

Toplantının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, BTSO olarak kimya sektörünün ihracat odaklı büyümesini desteklemek ve nitelikli istihdam sağlamak için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Gülmez, konuşmasında ayrıca, Ur-Ge projeleri aracılığıyla sektörle ilgili üyelerin uluslararası pazarlara açılmasını ve kurumsal kimliklerinin güçlendirilmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti. “Bursa’mızın dönüşüm sürecini hızlandıran 60’tan fazla proje üretmiş olmamız, konseylerimizin sektöre sağladığı katkının bir göstergesidir,” dedi. BTSO çatısı altında faaliyet gösteren Kimya Sektör Konseyi’nin, Bursa’nın rekabet gücüne katkıda bulunma adına çalışmalara devam edeceğini vurguladı.

“Konseylerimiz dinamik bir yapıya kavuştu”

Yeni ekonomide bilgi bazlı, yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerinin ön plana çıktığını belirten Gülmez, konseylerin önemine değinerek, “Bu dönemde, dinamik ve işbirliğine dayalı bir yapı oluşturmuş bulunuyoruz. Sektörlerimizi harekete geçirecek projeler için çaba sarf eden tüm üyelerimize teşekkür ediyorum,” dedi. Gülmez, daha önce yapılan çalışmalarla sektöre yön vermek amacıyla tekrar bir araya gelindiğini ve sektör raporu oluşturarak, gerekli politikaları geliştirmek için işbirliği yapacaklarını belirtti.

“Ortak akılla hareket edilmesi sektör için çok kıymetli”

BTSO Kimya Konseyi Başkanı İlker Duran, kimya sektörünün birçok sektöre katkıda bulunan önemli bir alan olduğunu vurguladı. Duran, “Dünyada kimya ticareti hacmi 2,2 trilyon dolara ulaşıyor ve bu alandaki gelişmeler ülkemiz için büyük önem taşıyor,” dedi. Kimya sektörünün Ar-Ge’ye dayalı olduğunu hatırlatan Duran, inovasyonun önemi üzerine vurgu yaparak, “Üniversite-sanayi iş birlikleri, sektördeki rekabet gücümüzü artırmada kritik bir rol oynuyor. Bu nedenle yakın işbirliği içinde projeler geliştirmeyi hedefliyoruz,” dedi.

Duran, ayrıca şehir içerisinde yer alan plansız üretim alanlarının taşınmasını gerektiğine dikkat çekti. “Kent merkezinde yanıcı ve patlayıcı kimyasalların üretimi büyük riskler oluşturuyor. KOBİ OSB projesinin hayata geçirilmesi, hem üretim kapasitesinin artırılması hem de kirlilik gibi sorunların çözüme kavuşturulması açısından büyük önem taşıyor,” diye sözlerine ekledi. Bursa’nın ihracat sıralamasında düşüş yaşayarak 4. sıraya gerilediğini vurgulayan Duran, bunun tersine çevrilmesi için gerekli alt yapının sağlanması adına çaba harcayacaklarını bildirdi.

Kimyasal riskleri göz ardı etmemeliyiz

Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Tekin Mutlu, şehir içindeki firmaların daha düzenli alanlarda toplanmasının faydalı olacağını ifade etti. “Biz bilim insanları olarak, akıl ve mantık çerçevesinde hareket etmekle mükellefiz. Çevre koruma, su ve hava kirliliği konularında endişelerimiz var,” diyerek, KOBİ OSB’nin planlı bir şekilde kurulması gerektiği görüşünü destekledi. Mutlu, Bursa’nın kimyasal risk haritasının eksik olduğunu belirterek, olası tehlik

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BTSO’dan Kimya Sektörüne Stratejik Destek!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir