Bursa’nın Gemlik ilçesindeki bir olayda, 80 yaşındaki bir hastayı Gemlik Devlet Hastanesi’nden Bursa Şehir Hastanesi’ne götüren ambulans, trafiğe takılmamak için emniyet şeridinden seyredecek şekilde ilerlemeye başladı. Bu sırada, dinlenme tesislerinden ana yola çıkan Selim Yedikardeş’in kullandığı otomobil, ambulansın arkasından giderken, ambulansın sürücüsü Muhammet Ali K. (26) ile bir tartışma yaşandı. İddialara göre, tartışma sırasında ambulans şoförü hakaretkar sözler sarf etti. Bunun üzerine Selim Yedikardeş, aracını ambulansın önüne durdurarak çocuklarıyla birlikte araçtan indi.
Ambulans sürücüsü, yaşanan tartışma esnasında Selim Yedikardeş’in 22 yaşındaki oğlu Melih Yedikardeş’in kendisine yumruk attığını öne sürdü. Bu saldırı sonucunda dudağı yaralanan Muhammet Ali K.’nin imdadına diğer sağlık görevlileri yetişti. Yaralanmasının ardından ambulans sürücüsüne ilk müdahale kendi kullandığı ambulans içerisinde yapıldı. Hastaneye kaldırılan Muhammet Ali K.’nin dudağına toplamda 12 dikiş atıldı. İlk müdahale sonrasında karakola giden şoför, Yedikardeş ailesinden şikayetçi oldu. Öte yandan, karşı taraf da kendilerine hakaret edildiği iddiasıyla şikayette bulundu. Olay neticesinde mahkemeye çıkarılan Selim Yedikardeş serbest bırakılırken, oğlu Melih Yedikardeş tutuklandı.
Tutuklanan Melih Yedikardeş’in babası Selim Yedikardeş, yaptığı bir açıklamada, yaşanan olaydan dolayı üzüntülü olduklarını belirtti. “Evladımın davranış biçimi maksadını aştı. Ne olursa olsun bizler bu davranışın doğru olmadığının farkındayız. Türk halkını ve kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Ancak şunu söylemem gerekiyor ki, ambulans şoförü güzergah boyunca aracıyla bizimle sürekli diyalog hâlinde oldu. Bu sürücünün davranışları, ambulans şoförü olmanın ötesinde, maksadını aşan ve gereksiz sözler içeriyordu. Emniyet şeridinde seyrediyordu ve önü boş olmasına rağmen durmakta ısrar etti.”
Yedikardeş, ambulans sürücüsünün kendilerini tahrik ettiğini iddia ederek, “Sürücü durmamızı istemiştir ve bunu camdan işaret etmiştir. Bizler kesinlikle önünü kesmek gibi bir davranışta bulunmadık. Oğlumuzun da belirttiği gibi, hasta olduğunu söyleyen hemşire, ‘hasta var’ demiştir. Ancak ambulans sürücü, küfür ederek oğlumu iteklemiş ve ayağına basmıştır. Oğlumun ayağında daha önceden bir kırık bulunuyordu ve bu durum onun sinir, stres ve refleksleriyle tepki vermesine neden oldu. Devletin aracı, hasta varken bu şekilde kullanılmamalıdır.”
Ambulans sürücüsü ve diğer sürücülerle iletişim kurulmadan yalnızca acil durumu çözmeye yönelik bir yaklaşım sergilemenin gerekliliğini vurgulayan Yedikardeş, olayın yaşandığı andan itibaren ambulansın iç ve dış kayıtlarının tam olarak incelenmesi gerektiğinin altını çizdi. “Sadece olayın sonuna bakarak kamuoyunu yanıltmak, doğru bir yaklaşım değildir. Tüm bu olanlara rağmen, göstermemiz gereken tepki bu olmamalıydı. Hele ki, şiddete başvurma durumu asla kabul edilemez. Biz de insanız ve işlediğimiz kusurun farkındayız; bu nedenle kamuoyundan tekrar özür diliyorum” şeklinde konuştu.